Uskoro nova Uredba o energetski zaštićenom kupcu – besplatnoj toplotnoj energiji za socijalno ugrožene

Aleksandar-Antic-ministar

Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije gospodin Aleksandar Antić izjavio je 5. oktobra 2015. godine da Vlada Republike Srbije ima u planu da do kraja ovog meseca usvoji Uredbu o energetski zaštićenom kupcu – besplatnoj toplotnoj energiji za socijalno ugrožene.

Kako je istakao, nova Uredba bi trebalo da sadrži stavke koje će pomoći da više socijalno ugroženih potrošača dobije status energetski zaštićenog kupca. On je dodao da je neophodno usvojiti Uredbu do kraja oktobra 2015. godine, kako bi se sa njenim primenjivanjem moglo započeti od novembra 2015. godine.

Gospodin Antić je podsetio da je postojeća Uredba o energetski zaštićenom kupcu proglašena neustavnom zbog toga što nije dobro definisan dvostepeni postupak, odnosno organ koji je nadležan za žalbe u slučaju da neko smatra da su mu prava uskraćena. Naveo je i da će novom Uredbom ti problemi biti rešeni, a očekuje se da budu povećana i prava za određene socijalne kategorije što će doprineti povećanju broja energetski zaštićenih kupaca.

Sandra Jovićević

foto: mre.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti