Potpisani ugovori za dodelu sredstava za konkurse Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine

psemr

U petak 2. oktobra 2015. godine u Novom Sadu Pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine gospodin Nenad Stanković potpisao je ugovore sa korisnicima sredstava po konkursu za dobijanje podsticajnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode u kombinaciji sa sistemom za rekuperaciju toplote na farmama ovaca i koza i konkursu za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje realizacije projekata energetski održivih farmi mlečnih krava.

Pokrajinksi sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao je pomenute konkurse 5. avgusta 2015. godine sa ciljem da se poveća korišćenje obnovljivih izvora energije, energetska nezavisnost, ali i da se unapredi poljoprivredna proizvodnja i ruralni razvoj. Ugovori su potpisani sa 45 korisnika sredstava, a dodeljeno je preko 27 miliona dinara.

Ovom prilikom istaknuto je i da je Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine raspisao sedam novih konkursa, za koje se svi zainteresovani mogu prijaviti do 30. oktobra 2015. godine.

Sandra Jovićević

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti