Sanirano rečno korito u Valjevu

poseta japan eko.minpolj

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije gospođa Snežana Bogosavljević Bošković obišla je krajem prošle nedelje radove na sanaciji rečnog korita u Valjevu zajedno sa ambasadorom Japana njegovom ekselencijom gospodinom Juići Takaharom.

Ona je ovom prilikom izjavila da su radovi započeti još u julu, kao i da je donacija Japana veoma bitna, ne samo za radove u Valjevu, već i za sanacione radove u Loznici, Osečini, Čačku, Gornjem Milanovcu i Krupnju. Kako je istakla, ukupna vrednost ovih radova iznosi oko 3 miliona evra. Gospođa Bogosavljević Bošković je dodala da je u Valjevu sanirana deonica u ukupnoj dužini od 1,1 kilometar, a da je vrednost radova bila 114 miliona dinara.

Gospodin Takahara naveo je da je Vlada Japana izdvojila 5 miliona evra pomoći Srbiji nakon poplava 2014. godine, a istakao je i uspešnu saradnju izmešu dve zemlje.

Projekti sanacije realizovani su u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja, dok su stručni nadzor izvršili predstavnici JP „Srbijavode“.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti