Uskoro izrada plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar za tretman otpada

Na 150. sednici Gradskog veća grada Sombora 10 članova Gradskog veća izglasalo je između ostalog, ponude JКP „Zelenilo“ Sombor za održavanje fontana i česmi, i za održavanje spomenika u 2019. godini, ponuda JКP „Prostor“ za vršenje poverenih poslova davanja u zakup poslovnog prostora i javnih površina, i ponuda za poslove održavanja neaktivnih grobalja u gradu i naseljenim mestima.

Foto: Grad Sombor

Na sledećoj sednici Skupštine grada Sombora naći će se predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 u Somboru i predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo – centar za tretman otpada.

Osnovne namene u okviru predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije bloka 81 bi bile sport i rekreacija, komercijalne i poslovne funkcije i uslužno, proizvodne i skladišne funkcije.

Cilj predloga Odluke o izradi plana detaljne regulacije za proširenje kapaciteta postojeće deponije Rančevo je definisanje pravila građenja i uređenja kako bi se: unapredio rad postojeće deponije izgradnjom Centra za tretman otpada, obezbedilo istovremeno saniranje postojeće deponije i definisao prostor planirane regionalne deponije.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti