Uskoro 91. Međunarodni poljoprivredni sajam

Foto-ilustracija: Unsplash (Kato Bergli)

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije najavilo je svoje planirane aktivnosti za 91. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će se održati u Novom Sadu od 18. do 23. maja.

Evropska unija je partner ovogodišnjeg sajma, što predstavlja odličnu priliku za domaće proizvođače da predstave svoje proizvode, kao i za investitore da dobiju korisne informacije i uspostave kontakte.

Događaj ima za cilj da promoviše srpsku privredu i da ponudi pregled najnovijih tehničkih i tehnoloških dostignuća u poljoprivredi. Sajam će se fokusirati na poljoprivrednu mehanizaciju, stočarstvo, organske proizvode, i uključivaće različite stručne, poslovne i naučne skupove. Očekuje se prisustvo oko 1.200 izlagača iz Srbije i iz još 40 zemalja, navodi se na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Pročitajte još:

Ministarstvo poljoprivrede je tradicionalni pokrovitelj Nacionalne izložbe stoke, najveće izložbe tog tipa na Balkanu, a takođe podržava Izložbu genetskih potencijala. U okviru sajma biće predstavljeni i proizvodi sa oznakom geografskog porekla, organski proizvodi, proizvodi sa oznakom „Srpski kvalitet“ i kraft pivo.

Promotivni štand Ministarstva poljoprivrede biće smešten u Hali „Master“, gde će biti održani različiti događaji poput okruglih stolova, radionica i predavanja. Ministarstvo će predstaviti svoje mere za jačanje prehrambene sigurnosti i pokazati kako se ove mere mogu implementirati kako bi proizvodnja bila održivija i konkurentnija.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti