Upravljanje otpadom ključno za Novi Pazar

Foto: http://www.ekologija.gov.rs/
Foto: http://www.ekologija.gov.rs/

O saradnji na rešavanju pitanja upravljanja otpadom i prečišćavanja otpadnih voda u Novom Pazaru, ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan sa saradnicima razgovarao je sa predstavnicima ove lokalne samouprave.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac upoznao je ministra sa najznačajnijim ekološkim problemima i planovima lokalne samouprave na njihovom rešavanju, i izrazio očekivanje da će se uspostavljanjem intenzivnije saradnje sa Ministarstvom obezbediti unapređenje životne sredine tog područja.

Upravljanje otpadom kroz izgradnju regionalnog centra i uspostavljanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vidimo kao naročito značajna ekološka pitanja za život građana u ovom delu Srbije, i Ministarstvo će kroz stručnu i tehničku pomoć doprineti da se ona u narednom periodu uspešno rešavaju, naglasio je Goran Trivan.

On je najavio da će na osnovu strateškog planiranja upravljanja otpadom u Srbiji, sanacija postojećih deponija biti sistemski rešavana uspostavljanjem regionalnog centra za upravljanje otpadom koji će obuhvatiti Novi Pazar, Tutin i Rašku.

Ministar je izrazio zadovoljstvo zbog inicijative lokalne samouprave za rešavanje najznačajnijih ekoloških problema.

Dogovoreno je da se u nastavku saradnje definišu konkretniji koraci na utvrđivanju najboljih ekoloških rešenja, kako bi se ostvarili bolji i zdraviji uslovi života stanovnika Novog Pazara, navodi se u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti