Udruženje Stara planina predstavilo nalaze Izveštaja o upravljanju parkovima prirode

 

Foto: Nacionalna koalicija za decentralizaciju
Foto: Nacionalna koalicija za decentralizaciju

Predstavnici Društva za zaštitu prirode „Stara planina“ razgovarali su sa narodnim poslanicima, članovima Odbora za zaštitu životne sredine u okviru „Zelenog dijaloga“ i upoznali ih sa Inicijativom za unapređenje procesa upravljanja u parkovima prirode i drugim zaštićenim prirodnim dobrima koju realizuje Udruženje za zaštitu prirode „Stara planina“.

Poslanici su tom prilikom upoznati sa suštinom problema koji se javlja u procesu upravljanja kao i sa dosadašnjim napretkom u realizaciji projekta i podrškom koju je inicijativa dobila od strane lokalnih samouprava sa teritorije parka prirode i drugih institucija i organizacija.

Poslanici su upoznati sa ciljevima predstojeće studijske posete koja će se realizovati u saradnji sa Francuskim institutom i ambasadom Republike Francuske, a koja treba da omogući da se dobre prakse iz francuskog modela primene na teritoriji Parka prirode Stara planina.

Predstavnik Udruženja bio je u prilici da razgovara sa troje poslanika koji su pored povratne informacije u vezi sa inicijativom dali predloge za dalju komunikaciju sa članovima Odbora i saradnju sa predstavnicima drugih povezanih ministarstava.

Iako su razgovori bili ograničeni u trajanju, razgovor sa poslanicima omogućio je predstavljanje predloga i povezivanje sa kolegama koje rade u ovoj oblasti kao i sa predstavnicima građana koji mogu da doprinesu unapređenju ovog procesa.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti