U toku ekološka manifestacija „Dani Jegričke“ (FOTO)

Foto: vodevojvodine.com

JVP „Vode Vojvodine“ u saradnji sa opštinama Temerin, Žabalj i Vrbas i ove godine uspešno sprovodi manifestaciju „Dani Jegričke“.

Cilj manifestacije je podizanje ekološke svesti dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta i edukacija lokalnog stanovništva o značaju zaštite ovog zaštićenog područja.

Ova, sada već tradicionalna manifestacija, okupila je nekoliko stotina dece koja su učestvovala u ekološkim radionicama, akciji čišćenja priobalja Jegričke, takmičila se u rekreativnom ribolovu i drugim aktivnostima.

Nakon uspešno sprovedenog konkursa likovnih i literarnih radova koji je raspisan u februaru mesecu ove godine, deca su svojim angažovanjem dala doprinos i ukazala na važnost očuvanja prirode.

Foto: Vode Vojvodine

Tako je proteklog vikenda upriličena izložba najboljih likovnih i proglašenje najuspešnijih literarnih radova na temu „Park prirode Jegrička“ na nekoliko lokacija. JVP „Vode Vojvodine“, i ovog puta, obezbedilo je nagrade i priznanja za najuspešnije radove.

Zaključno sa 6. junom, kada će se obeležiti Međunarodni dan zaštite životne sredine na Info centru Jegrička, biće završena sedma po redu manifestacija „Dani Jegričke“.

Foto: Vode Vojvodine

Zaštićeno prirodno dobro „Jegrička“, zbog svojih prirodnih vrednosti i osobenosti, proglašeno je parkom prirode 2005. godine, a upravljač je JVP „Vode Vojvodine“.

izvor: vodevojvodine.com

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti