U Srbiji do kraja septembra 300 km kanalizacione infrastrukture

Foto-ilustracija: Pixabay

U toku su radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Lajkovac koja će uskoro dobiti 10 kilometara kanalizacione mreže, saopšteno je na sajtu Vlade.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je radove i tom prilikom podsetio na to da se trenutno na području 30 lokalnih samouprava u zemlji gradi najmodernija kanalizaciona infrastruktura i kolektorska postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

“Uradili smo veliki posao do sada i na teritoriji opštine Lajkovac. Izgradili smo 10 kilometara kanalizacione infrastrukture tako da smo u samoj završnici radova i pripremamo asfaltiranje”, objasnio je Momirović.

Ministar je dodao da se samo u Lajkovcu radi na četiri ili pet različitih lokacija u koje investira Vlada, sa ciljem da potpuno promeni ekološku sliku.

“Do kraja septembra u celoj zemlji biće završeno oko 300 kilometara kanalizacione infrastrukture, a planiramo do kraja godine da pustimo u rad četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Ekološki projekti su zaista najvažniji projekti za Republiku Srbiju”, zaključio je Momirović.

U opštini Lajkovac u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađena 33 kilometra kanalizacione mreže i dva postrojenja za preradu otpadnih voda, koja obuhvataju 10.100 stanovnika.

Vrednost investicije u izgradnju komunalne infrastrukture u toj opštini je 15,3 miliona evra.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti