U Podgorici u toku ugradnja polupodzemnih kontejnera

Foto; Glavni grad Podgorica

Gradsko preduzeće „Čistoća“ počelo je radove na ugradnji 31 polupodzemnog kontejnera, od čega je 25 posuda zapremine 5 m3 i 5 posuda zapremine 3 m3, kao i jedna namenska posuda za odlaganje „suve’“ i „mokre“ frakcije, zapremine 5m3 na 20 utvrđenih lokacija.

Ekipe „Čistoće“ do sada su montirale osam kontejnera na sledećim lokacijama: Bulevar Pera Ćetkovica, Ulica Buda Tomovića (kod novog parka), Studentska ulica (kod univerzitetskih stambenih jedinica) i Bulevar Stanka Radonjića. Radovi na uređenju površine oko montiranih kontejnera privode se kraju, nakon čega će posude za otpad biti spremne za korišćenje.

Preostali kontejneri biće montirani do kraja avgusta, na lokacijama na kojima je nakon ispitivanja terena utvrđeno da je ugradnja moguća, s obzirom na to da nema podzemnih instalacija. Deo posuda za otpad predviđen je za nastavak koncepta primene primarne selekcije, odnosno odlaganja otpada na „suvu“ i „mokru“ frakciju, te će na pojedinim lokacijama biti montirani pored postojećih polupodzemnih kontejnera.

Ekipe gradske ‘’Čistoće’’ juče, 9. jula, takođe su sprovele i akciju pranja polupodzemnih kontejnera na 21 lokaciji u blokovima V, VI i XI, i to na bulevarima Džordža Vašingtona i Mihaila Lalića, kao i ulicama Meše Selimovića Velimira Terzića, Đoka Miraševića, Milutina Vučinića, Sima Barovića, Vlada Ćetkovića i Slovačkoj ulici.

Podsećaju sugrađane da je posuda za ‘suvu’ frakciju namenjena za odlaganje papira, kartona, plastike, metala i stakla, dok je posuda za ‘mokru’ frakciju namenjena za odlaganje svih vrsta komunalnog otpada koje nisu sadržane u suvoj frakciji komunalnog otpada (otpad koji je po svom sastavu uglavnom mokar zbog prisustva ostataka hrane, materija organskog porekla, baštenskog otpada, proizvoda za higijenu i sl), ne uključujući kabasti otpad i jestiva ulja i masti.

Izvor: Glavni grad Podgorica

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti