U novom pogonu Mekafora u Kikindi, vrednom 3 miliona evra, proizvodiće se avio-delovi

U kompaniji “Mecafor“ u Kikindi do kraja leta planiraju da izgrade novi pogon vredan tri miliona evra, u kom bi trebalo da se započne proizvodnja za avio-industriju. Francuska kompanija koja trenutno zapošljava stotinak radnika, predviđa zapošljavanje još 180 radnika u novom pogonu.

Foto: Mecafor Kininda, via RTV

Kikinda uskoro dobija novi pogon u kom će se raditi za avio-industriju što bi trebalo da označi novi početak moderne kikindske privrede. Kompanija “Mecafor“ koja posluje od 2016. godine na severu Banata gradi novo postrojenje veličine 3.000 kvadratnih metara vredno više od tri miliona evra.

“Sada ulazimo u novi razvoj za nas zato što smo do danas radili za auto-industriju, proizvođače kamiona, poljoprivrednu mehanizaciju, a sada ulazimo u novi sektor kao što je avio-industrija“, kaže Nebojša Nedeljković, direktor kompanije “Mecafor“.

Ukoliko se zacrtani planovi ostvare, kompanija “Mecafor“ bi u novom pogonu radila na preciznoj mehanici za avio-industriju.

“Planirano je da, kada projekat bude gotov za tri godine, zaposlimo još 180 ljudi“, dodaje Nedeljković.

Otvaranje novog pogona, kao i zapošljavanje određenog broja ranika, veliki je doprinos u kikindskoj privredi, veoma pogođenoj u prethodnim godinama.

“Ono što mogu da vidim jeste da kompanija radi svojim punim kapacitetom, iako se nalazi u sferi onih kompanija koje su najviše pogođene novonastalom krizom. Međutim, kompanija pokazuje da može da posluje i da proizvodnju održava na veoma visokom nivou“, smatra Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

Francuska kompanija u Kikindu je došla pre četiri godine, izgradivši fabriku u kojoj je zaposlila 50 radnika, uglavnom mašinaca. Danas je udvostručila broj zaposlenih, a sarađuje sa svetskim proizvođačima auto-industrije.

Izvor: Radio-televizija Vojvodina

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti