U JUNU SARAJEVSKI ENERGETSKI FORUM

Foto: SEF Sarajevo

Sarajevo će od 20. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži biti domaćin Sarajevskog energetskog foruma – SEF, jednog od najvažnijih skupova posvećenih energetskoj industriji u regionu. Ovaj forum će okupiti stručnjake, poslovne ljude, te predstavnike vlasti koji će raspravljati o važnosti prelaska na obnovljive izvore energije i načinima kako da se to ostvari. Kao što je već poznato, prelazak na obnovljive izvore energije je ključan za održivu budućnost planete, a energetski forum će se fokusirati upravo na ovu temu.

Ono što je posebno važno: svoje učešće na SEF-u su već potvrdili brojni respektabilni eksperti kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regije. Vrlo zanimljivo će biti čuti, na primer, jednog od ključnih autoriteta u ovoj obalsti, dr. Janeza Kopača, ili Marka Lasića, direktora KOER-a, prve virtuelne elektrane u Hrvatskoj, dr. Gorana Majstorovića iz Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zageba, ili dr. Elmu Agić-Šabetu profesoricu sa SSST-a.

Da se radi o ozbiljnoj organizaciji i institucionalnoj podršci projektu govori i podatak da je pokrovitelj Sarajevskog energetskog foruma Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hecegovine. Tu su i brojni medijski partneri, uključujući i najčitanije portale u zemlji, a sa ponosom je i energetskiportal.rs deo ove uspešne priče.

Organizatori su otvorili poziv za ranu kotizaciju za učesnike i izlagače na SEF-u, a svoju povoljnu priliku možete iskoristiti na linku ovde. Uhvatite Early bird ponuda, jer broj mesta na forumu je ograničen.

Na Sarajevskom energetskom forumu biće govora o razvoju nacionalnih i regionalne berze trgovanja energijom, kao i o tranziciji na zeleni hidrogen, korišćenju biomase – šta mora uraditi država, a koje pripreme mora učiniti privreda… Biće održano predavanje o ulozi prozjumera građanske energije i energetskih zajednica u bržoj energetskoj tranziciji – prednosti, slabosti i naučene lekcije iz regiona, kao i prezentacija o sistemima merenja i efikasnosti rada i očekivanih prihoda solarnih elektrana i kako gubitke učiniti minimalnim.

Sastavni deo SEF 2023 biće i sajam izlagača opreme, gde će učesnici, ali i javnost moći da se upoznaju sa najnovijim dostignućima u oblasti pružanja usluga razvoja projekata iz OIE, konsaltinga, pravnih zastupanja, ugradnje, montiranja, održavanja, čišćenja, zatim opreme i savremenih rešenja elektrana za domaćinstva, privredu i trgovinu, kao i rešenja za klime, grejanje i hlađenje, te zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Tokom trodnevne konferencije, učesnici će imati priliku da učestvuju na 10 panela, kao i pet prezentacija i predavanja na tražene i aktuelne teme, a sve detalje možete pronaći na www.sef.ba.

Izvor: SEF Sarajevo

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti