U JKP ,,Naš dom“ stigla nova cisterna za odvod otpadnih voda

Foto: soapatin.org

Vozni park apatinskog Javno-komunalnog preduzeća ,,Naš dom“ bogatiji je za novu cisternu za odvod otpadnih voda.

U pitanju je investicija vredna preko osam miliona dinara, a tim povoom je u ovom preduzeću održana konferencija za novinare na kojoj su se prisutnima obratili Milan Škrbić, predsednik opštine Apatin, i Nebojša Smiljanić, vd direktora JКP ,,Naš dom“.

– Кupovonom prvog auto smećara pre nešto više od godinu dana najavili smo dalju saradnju opštine i JКP-a ,,Naš dom“, s ciljem poboljšanja infrastrukture ovog preduzeća, a koje je srce i duša jednog grada. Novim odlukama koje su u proteklom periodu stupile na snagu, ovo preduzeće je proširilo obim svog posla, te je neophodno uložiti značajna sredstva kako bi poslovanje JКP-a ,,Naš dom“ bilo efikasnije, brže i kvalitetnije. Osim dva nova smetlara, kupili smo tri terenska auta za potrebe našeg komunalnog preduzeća, najsavremeniju korpu koja diže na 24,5 metara, a koju nema niko u okrugu. Danas vidite ovu novu fekalnu cisternu koja je neophodna apatinskim komunalcima, jer je staro vozilo dotrajalo. Sve ukupno, u proteklom periodu je uloženo preko 50 miliona dinara u JКP ,,Naš dom“, rekao je Milan Škrbić.

Prema rečima predsednika opštine, cisterna najviše će značiti meštanima Prigrevice i Romskog naselja, jer oni nemaju fekalnu kanalizaciju, te će ovo novo vozilo od danas svakodnevno biti na terenu.

Od Nebojše Smiljanića, vd direktora JКP-a ,,Naš dom“, dobili smo podatak da je u pitanju investicija ukupne vrednosti 8.390.000 dinara, bez PDV-a.

– Postoji potreba za ovom vrstom komunalne usluge, jer u svom voznom parku imamo dotrajalu mašinu, staru preko 20 godina. Staru cisternu ćemo i dalje držati u krugu, izvršiti potrebne popravke na njoj, a nova će svakodnevno raditi, s krajnjim ciljem manjeg čekanja korisnika na izvršenje usluge.

Sama cisterna ima šest kubika prostora za skladištenje, šasija je DAF-ova, a gradnja Resorova, saznajemo od Smiljanića.

Izvor: 025info.rs

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti