U fokusu pitanje prečišćavanja otpadnih voda u Zrenjaninu

Foto: http://www.ekologija.gov.rs/
Foto: http://www.ekologija.gov.rs/

O najznačajnijim pitanjima zaštite životne sredine u Zrenjaninu razovarali su juče ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan i gradonačelnik grada na Begeju Čedomir Janjić.

Posebna pažnja na sastanku bila je posvećena rešavanju pitanja prečišćavanja otpadnih voda.

Sagovornici su zaključili da uspostavljanje sistema prečišćavanja otpadnih voda predstavlja preduslov za ostvarivanje kvalitetnije životne sredine i obezbeđivanje zdravijih uslova života stanovnika Zrenjanina.

Višedecenijsko pitanje kvaliteta voda na ovom području je naročito složeno, zbog čega je više nego urgenno traženje rešenja za ovaj problem.

Trivan je izrazio punu podršku lokalnoj samoupravi u rešavanju ključnih ekoloških problema, i dodao da će resorno Ministarstvo pružiti svaku moguću stručnu i drugu pomoć Zrenjaninu u rešavanju najvećih ekoloških problema koji narušavaju kvalitet življenja njegovih stanovnika.

– Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće učinjen veliki pomak na unapređenju kvaliteta života građana Zrenjanina, a to će ujedno biti i potvrda napretka u zaštiti životne sredine Srbije u celini, istakao je ministar Goran Trivan.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da se nastavi rad na analizi aktuelnog tehničkog predloga, kao i na iznalaženju najboljeg načina finansiranja i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Zrenjaninu.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti