“Trofej Beograda” u planinarstvu

Foto: K.Knežević – Grad Beograd

Na planini Rajac kod Ljiga održan je “Trofej Beograda” u planinarstvu koji je organizovao Planinarsko-sportski klub “Pobeda”. Osim planinarenja, organizovane su i druge manifestacije posvećene Međunarodnom danu čistih planina.

“Trofej Beograda” u planinarstvu održan je bez prisustva publike, a pokrovitelji su Ministarstvo omladine i sporta i gradski Sekretarijat za sport i omladinu.

U okviru “Trofeja Beograda” održana su sledeća takmičenja u planinarskoj orijentaciji koje se boduje za Prvenstvo Srbije, 5. kolo Lige Srbije i 2. kolo Lige Beograda, kao i takmičenje u sportskom penjanju na prirodnoj steni koje se boduje za Prvenstvo Srbije u disciplini brzinsko penjanje i revijalno takmičenje u disciplini težinsko penjanje.

 

Planinarski treking koji se boduje za 1. kolo lige Srbije, takmičenje u planinskom biciklizmu, planinskom trčanju i pešačenje iz osam pravaca do Doma na Rajcu.

Tokom oba dana manifestacije organizovano je čišćenje Rajca i okoline. Učesnici su se takmičili u orijentiranju na Ravnoj Gori, a održano je i revijalno takmičeje u nadvlačenju konopca.

Izvor: Grad Beograd 

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti