Trgovci električnom energijom nisu zainteresovani za srpsko tržište

elektricna energija mondo.rs

Prema pisanju dnevnog lista „Blic“, od 1. januara kada počinje potpuna liberalizacija tržišta električne energije niko od registrovanih trgovaca električnom energijom nije zainteresovan da prodaje električnu energiju građanima.

Trgovci električnom energijom izjavili su za „Blic“ da im se ne isplati da prodaju električnu energiju po nižoj ceni od tržišne. Takođe je dodato da će slovenačka kompanija GEN-I u jednom periodu pokušati da radi sa domaćinstvima koja imaju veliku potrošnju električne energije.

Predstavnik Agencije za energetiku Republike Srbije gospodin Dušan Daković izjavio je za „Blic“ da u Srbiji 84 kompanije imaju licencu za snabdevanje kupaca električnom energijom, a trenutno samo tri snabdevaju krajnje kupce. Takođe je dodao da se ne očekuje da će veliki broj građana biti zainteresovan za kupovinu električne energije na tržištu.

Direktor JP „Elektroprivreda Srbije“ gospodin Aleksandar Obradović istakao je za „Blic“ da građani koji ne žele da menjaju snabdevača ne moraju prijavljivati svoju odluku „EPS Snabdevanju“ jer im ugovori ostaju na snazi.

Sandra Jovićević

foto: mondo.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti