Trening u CG iz oblasti zaštite životne sredine

Zastitna životne sredine

Crnogorska opština Tuzi organizovala je od 22. do 23. jula 2015. godine trening iz oblasti zaštite životne sredine za 20 nevladinih organizacija iz Albanije i Crne Gore koje se bave ovom oblašću.

Trening je bio podeljen u dva dela; u prvom delu održana je diskusija na temu zakonodavstva u oblasti zaštite životne sredine, prirodne i kulturne vrednosti doline reke Cijevne, ulozi nevladinog sektora i značaju prekogranične i regionalne saradnje, a u okviru drugog dela organizovana je poseta Kučkim koritima, vidikovcu Deljaj i muzeju Marka Miljanova.

Trening je organizovan u okviru projekta „Zajedničke ekološke akcije za očuvanje reke Cijevne i održivi razvoj prekogranične regije“ čiji je cilj jačanje prekogranične saradnje lokalnih samouprava i nevladinih organizacija na upravljanju prirodnim resursima, zaštiti i promociji zajedničkog socio-ekonomskog razvoja. Projekat je započet 2014. godine, a traje dve godine. Sprovode ga crnogorska opština Tuzi i albanska opština Kelmend u saradnji sa nevladinim organizacijama.

Sandra Jovićević

foto: kurir.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti