Treći Kongres studenata biologije „Simplast“

Foto: zzps.rs

Zavod za zaštitu prirode Srbije i ove godine pružio je podršku organizaciji III Kongresa studenata biologije „Simplast“, koji je održan proteklog vikenda pod motom „Istraži svet“, na Kopaoniku, u organizaciji Saveza studenata Biološkog fakulteta uz podršku Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom četiri dana trajanja Kongresa, učesnici su imali priliku da prisustvuju predavanjima, radionicama, sesijama i diskusijama posvećenim različitim biološkim disciplinama.

Uvod u rad Kongresa realizovan je kroz predavanje „Iskustva u komunikaciji društveno važnih tema iz biologije“ i panel diskusiju „Pseudonauka – uloga nauke u društvu“. Drugog dana, studenti su održali prezentacije svojih naučno-istraživačkih radova iz različitih bioloških disciplina, a učestovali su i u radionicama „Dr House biolozi u akciji“ i „GIS i njegova primena u biologiji“. Organizovana je i Studija slučaja: Uticaj ptica i sisara na rad aerodroma „Nikola Tesla“ u Beogradu. Završnog dana Kongresa, studenti su u radionici otkrivali koliko je ekološki otisak ili kako napraviti prave korake i sačuvati planetu Zemlju.

Kongres studenata biologije „Simplast“ je jedini kongres ovakvog tipa u Srbiji i teži da se kroz promociju nauke, bori za njen napredak u našoj zemlji i kao takav postane tradicija Biološkog fakulteta u Beogradu.

izvor: zzps.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti