Traži se strateški parter HIP Petrohemiji

Ministar rudarstva i energetike Srbije Aleksandar Antić prilikom posete HIP Petrohemiji u Pančevu izjavio je juče da ova, za Srbiju strateška kompanija, ima veliki uticaj na ukupnu srpsku ekonomiju i da joj je strateški partner potreban zbog investicija, navodi se u kompanijskom glasilu „Informator“.

„Strateški partner nam je potreban zbog investicija koje treba da obezbede da Petrohemija dugoročno stabilno funkcioniše bez obzira na moguće turbulencije na svetskom tržištu nafte“, rekao je Antić.

On je, kako se kaže u kompanijskom listu, dodao da je Vlada Srbije uložila mnogo rada i sredstava u Petrohemiju i ima puno razumevanja za situaciju u kojoj se nalaze zaposleni sa kojima želi da bude u partnerskom dijalogu.

On je sa saradnicima posle razgovora sa Izvršnim odborom Petrohemije obišao fabrike Etilen, PEVG i PENG, gde su se upoznali s najznačajnijim investicijama koje se realizuju tokom remonta.

S predstavnicima sindikata i zaposlenih zatim je razgovarao „o budućnosti kompanije, predstojećem procesu privatizacije, kao i o materijalnom položaju zaposlenih“.

„Nakon jednočasovne diskusije u kojoj su učestvovali predstavnici sindikata i zaposleni, potvrđeno je da se 14. aprila održi još jedan sastanak, na kome bi se sagledali rezultati poslovanja u prvom kvartalu i nastavili razgovori o svim otvorenim pitanjima“, preneo je „Informator“.

Inače, Petrohemija je u većinski državnom vlasništvu i u vrhu liste izvoznika iz Srbije, a njena privatizacija tema je razgovora predstavnika Vlade Srbije i MMF-a.

Izvor: Tanjug

Milisav Pajević
.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti