Tesla prodala skoro pola miliona električnih vozila 2020. godine

Foto-ilustracija: Unsplash (JP Valery)

Američki proizvođač električnih automobila Tesla, obara sve rekorde, u 2020. godini proizveli su neverovatnih 500.000 vozila, a kompanije je isporučila 499.550 automobila.

Kako navode iz ove kompamanije prošla godina bila je prekretnica za planetu koja se guši toksičnim zagađenjima i emisijama ugljen dioksida (CO2), jer poizvodnja ovolikog broja električnih automobila predstavlja “dašak svežeg vazduha”.

Veća potražnja za e-vozilima zabeležena je širom sveta.

“ Zemlja se guši u zagađenima koja uglavnom dolaze iz saobraćaja i to iz izduvnih cevi na automobilima koji se voze širom sveta. Kompanija Tesla je uradila što nije ni jedan drugi proizvođač automobila, za jednu godinu napravljeno je 500.000 električnih vozila”, navodi se saopštenju.

Da je 2020. godina dobra za kompaniju Tesla pokazuje podatak da su u trećem kvartalu napravili 145.036 automobila, a kupcima je dostavljeno neverovatnih 139.300 vozila i tako su oborili svoj raniji rekord.

Potražnja za električnim automobilima iz godine u godinu je sve veća, jer ova vozila ne koriste fosilna goriva, pa samim tim nema emisije štetnih gasova koji imaju negativan uticaj na klimatske promene i koji su štetni za našu planetu.

Milica Radičević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti