Televizori, kablovska i internet za decu „Tiršove“

U utorak, 15. maja, predstavnici SBB Fondacije posetili su Univerzitetsku dečju kliniku „Tiršova“ povodom donacije 36 televizora, kao i interneta i kablovske televizije za čitavu zgradu. SBB Fondacija je deci pripremila još jedno iznenađenje – edukativnu predstavu „Ko to tamo prlja?“ koja je do sada oduševila i edukovala više od 15.000 dece.

Posetioci su na odeljenjima plastične hirurgije i ortopedije obišli decu, koja uz donaciju SBB i SBB Fondacije već mogu da koriste internet i gledaju omiljene programe na televiziji.

Direktor Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“, prof. dr Zoran Radojičić uručio je zahvalnicu direktorki SBB Fondacije Jovani Lukić i naveo da je svima poznato da u bolnici vreme sporije teče, te da je bilo veoma značajno obezbediti internet i kablovsku kako bi se deca zabavila i učila. – U tom poduhvatu naišli smo na razumevanje SBB Fondacije koja je donirala televizore za one sobe u kojima ih nismo imali i pokrila internetom i kablovskom celu kliniku. Hvala SBB Fondaciji i dobro došli u Klub prijatelja Tiršove – rekao je prof. dr Zoran Radojičić.

Prisutnima se obratio i pomoćnik direktora za pedijatriju, prof. dr Dejan Škorić, koji je istakao da je posle dana u kome su imali bolne i neprijatne procedure, za decu najvažnije da se lepo odmore i razonode, kako bi i sutradan sarađivali u lečenju i što pre otišli kući.

Direktorka SBB Fondacije, Jovana Lukić navela je da je važno da deca koja se susreću sa zdravstvenim problemima bilo koje vrste imaju sve uslove za što lakši oporavak. – SBB Fondacija veliku pažnju posvećuje deci i mladima i zato nam je ova donacija veoma značajna. Svima koji leže u bolnici neophodne su aktivnosti koje će im bar na kratko skrenuti pažnju i učiniti da im vreme oporavka prođe što brže. Iz tog razloga nam je posebno drago što smo ovog puta bili u mogućnosti da deci, ali i zaposlenima u Tiršovoj poklonimo televizore, kablovsku televiziju i internet – istakla je Jovana.

U učionici Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“, na oduševljenje dece, odigrana je predstava „Ko to tamo prlja?“ nakon koje su mogli da se druže sa glumcima predstave Nikolom Ranđelovićem i Majom Lukić.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti