Završena prezentacija urbanističkog projekta SRC “Borac” u Paraćinu

Foto: Milisav Pajević

Javna prezentacija urbanističkog projekta izgradnje i rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra “Borac” u Paraćinu nedavno je završena, a svi zainteresovani imali su uvid preko zvaničnog sajta Opštine ili neposredno u Odeljenju za urbanizam i imovinsko-pravne poslove.

Površina koju obuhvata ovaj urbanistički projekat je 4,3 hektara, investitor je Opština Paraćin, a cilj izrade je rekonstrukcija postojećih površina i izgradnja novih sportskih i drugih sadržaja.

Što se tiče celina, to je gradski park u Paraćinu koji se nalazi zapadno od postojećeg fudbalskog igrališta, a novina je izgradnja vrta sa vodenom površinom, uz staze za odmor i trčanje, dečji mobilijar i parkovski mobilijar.

Pored postojećeg igrališta, projektom je predviđena izgradnja novih sportskih terena kao što su multifunkcionalni teren za odbojku i mali fudbal, teniski teren, kao i izgradnja manjih površina za sport koje uključuju prostor za skok uvis, bacanje kugle i slične sportske aktivnosti.

Na urbanistički projekat izgradnje i rekonstrukcije Sportsko-rekreacionog centra “Borac” u Paraćinu stigle su dve primedbe i to: Direkcije za izgradnju i zajednička primedba iz Sportskog saveza i Saveza za školski sport.

Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Info-energetski Paraćin“ koji je sufinansiran iz budžeta Opštine Paraćin na Javnom pozivu za učešće na opštem konkursu za sufinansiranje projekata radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti