Tehnička škola „23. maj“ u Pančevu dobila modernu ekološku laboratoriju

 

Foto: zeleniminuti.rs

Tehnička škola „23. maj“ u Pančevu dobila je modernu ekološku laboratoriju čije uređenje i opremanje je podržala kompanija NIS u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Laboratorija je opremljena najsavremenijom opremom za ispitivanje kvaliteta vode, vazduha i zemljišta.

Koristiće je učenici ove, kao i đaci ostalih srednjih i osnovnih škola u Pančevu u cilju sticanja što boljeg praktičnog znanja.

U renoviranje i kompletno opremanje ovog modernog kabineta, NIS je uložio više od tri miliona dinara.

Foto: zeleniminuti.rs

– Otvaranjem ekološke laboratorije koju je kompanija NIS podržala preko programa „Zajednici zajedno“ u vrednosti od preko tri miliona dinara, naši učenici mogu da uče na najsavremenijoj opremi i uređajima koji se danas koriste i u industriji.

Partnerstvo je pokrenuto potpisivanjem Memoranduma o saradnji i idejom o kreiranju novog obrazovnog profila, koji odgovara potrebama NIS-a.

U okviru Memoranduma, škola je putem programa „Energija znanja“ od NIS-a dobila još milion dinara i od toga smo opremili prvu interaktivnu učionicu u našoj školi, sa novim nameštajem, pametnom tablom, tabletima, novim računarima, projektorom i svime što je potrebno da nastava u današnje vreme bude moderna i deci mnogo bliža.

A ono na šta sam ja najviše ponosna, je da je u našoj školi kreiran novi obrazovni profil – tehničar za preradu nafte i gasa. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju, jer je ovo samo početak, navela je Nataša Zečević, direktorka Tehničke škole „23.maj“.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti