TE „Pljevlja“ proizvela 1124GWh električne energije

te_pljevlja epcg.co.me

Elektroprivreda Crne Gore objavila je saopštenje u kojem je navedeno da je TE „Pljevlja“ od početka 2015. godine do sada proizvela 1124GWh električne energije.

Direktor TE „Pljevlja“ gospodin Luka Jovanović izjavio je da je u prethodnom periodu izvršen remont ove termoelektrane koji je vredan 4,5 miliona evra. On je naveo da su završeni radovi na dovođenju kapaciteta sistema rashladne vode na potreban nivo kroz kondenzator turbine čime su obezbeđeni uslovi da elektrana postigne maksimalni kapacitet tokom leta. Dodao je da je u prethodnom periodu snaga elektrane podignuta sa 210MW na 223MW, kao i da je rekonstruisan elektrofilter što je smanjilo koncentraciju čestica u dimnim gasovima na oko 30mg/Nm3.

Gospodin Jovanović istakao je da je potrebno izgraditi silos za skladištenje pepela, koji bi se zatim mogao koristiti u industriji cementa ili kao sirovina za izgradnju putne infrastrukture.

U saopštenju je navedeno da je termoelektrana „Pljevlja“ najviše električne energije proizvela 2011. godine (1452GWh), a istaknut je i značaj njenog stabilnog rada.

Inače, TE „Pljevlja“ nalazi se u pogonu od 1982. godine, a sastoji se od dva bloka.

Sandra Jovićević

foto: epcg.co.me

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti