Takmičenje „Dunavski umetnik“

Foto-ilustracija: Pixabay

Globalno partnerstvo za vode Centralne i Istočne Evrope (GWP CEE) i Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICPDR) organizuju takmičenje „Dunavski umetnik“.

Učesnici treba da su uzrasta između 6 i 18 godina, iz zemalja u slivu Dunava (Nemačka, Austrija, Češka Republika, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Rumunija, Bugarska, Moldavija i Ukrajina). Takmičenje će imati dva nivoa: nacionalno i međunarodno. Pošto budu izabrani na nacionalnom nivou, nacionalni pobednik će se potom takmičiti na međunarodnom nivou.

Da bi učestvovali, deca bi trebala da odu do obale reke, idealno bi bilo Dunava ili pritoke Dunava i da stvore ekološko umetničko delo koristeći materijal koji su pronašli pored reke. Ovogodišnja tema je „Aktivni za čistiji Dunav!“ Nakon stvaranja umetničkog dela, deca ili nastavnik treba da naprave fotografiju u boji umetničkog dela i pošalju je nacionalnom organizatoru. Takmičari su pozvani i da naprave jednominutni video, koji bi trebalo da nosi snažnu poruku u okviru teme takmičenja. Video ne bi trebalo da bude duži od 1 minuta, snimljen telefonom ili foto-kamerom i ne bi trebalo da bude animacija.

Rok za predaju radova je 20. jul 2017. godine.

izvor: danubeday.org

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti