Svečano otvoren savremeni ABB trening centar „Nikola Tesla”

Kompanija ABB d.o.o. Beograd je svečano otvorila savremeni trening centar „Nikola Tesla” u okviru svoje poslovne zgrade u Beogradu.

Foto: ABB

U utorak, 2. jula 2019. godine, kompanija ABB, inventivni tehnološki lider u oblasti energetike i vodećih digitalnih tehnologija u industriji, svečano je otvorila savremeni tehnološki trening centar „Nikola Tesla” u poslovnoj zgradi kompanije ABB u Beogradu. Projekat izgradnje i opremanja trening centra trajao je 6 meseci i realizovan je u saradnji sa kompanijom ABB iz Nemačke.

Projekat je zasnovan na ideji da ABB ponudi kupcima savremeni interaktivni prostor u kojem bi mogli da upoznaju izloženu opremu i da dobiju više informacija o ABB proizvodnom portfoliu, rešenjima, uslugama i savremenim tehnologijama koje ABB nudi u Srbiji. Interaktivni centar je podeljen u tri tematske celine, od kojih je prva vezana za upravljanje pametnim domom i opremljena je ABB-Free@home sistemom kućne automatike. U interaktivnoj dnevnoj sobi nalaze se kompletne ABB instalacije i kvalitetna i pouzdana rešenja vezana za upravljanje pametnim zgradama i domovima.

Foto: ABB

Drugi deo trening centra je vezan za segmente Energetika i Industrija, u kojima se nalaze izloženi niskonaponski i srednjenaponski razvodni ormani i table, UniSec srednjenaponsko vazduhom izolovano postrojenje za sekundarnu distribuciju, koje se najčešće koristi u trafostanicama za napajanje većih stambeno-poslovnih objekata i tržnih centara, a zatim je izložena i merno-regulaciona oprema i instrumentacija. Poseban deo zauzima ABB robot IRB 1200 kojeg krasi novi dizajn, kompaktnost i jednostavna integracija. Treći deo čini sam trening prostor koji je osmišljen za održavanje različitih obuka kupaca, korisnika ABB opreme i studenata.

Foto: ABB

Guenter Giesser, ABB menadžer za globalne treninge i tehničku promociju proizvoda u zgradarstvu, istakao je pred brojnim zvanicama da je trening centar izgrađen upravo za njih i da je ideja da oni najviše koriste ovaj prostor i imaju koristi od direktnog upoznavanja sa ABB uređajima koji su izloženi, kao i njihovim primenama u industriji. „Pre dve godine ABB je osnovao program ‘Building Academy’ koji pruža obuku klijentima u upravljanju automatizacijom prostora i objedinjuje sve uređaje koji se ugrađuju u pametne zgrade i kuće, kao i industrijske zgrade. Na inicijativu kolega iz ABB Srbije, podržali smo otvaranje jednog inovativnog trening centra u Srbiji. Cilj trening centra, kao i planiranih obuka za kupce, jeste da se približimo kupcima i bolje razumemo izazove sa kojima se suočavaju, da u zajedničkoj interakciji dođemo do rešenja kako bi njihovo poslovanje bilo profitabilno i održivo“, izjavio je Guenter Giesser.

Foto: ABB

Treba naglasiti da ovo nije prvi trening centar koji je kompanija ABB otvorila u Srbiji. Pre tri godine, otvoren je ABB trening centar „Mihajlo Pupin“ koji je specijalizovan za frekventne regulatore. Centar je akreditovan za obuku naših korisnika i partnera i naši treneri su autorizovani da obučavaju ne samo kolege inženjere iz Srbije, već i iz regiona. „Znanje koje posedujemo mi i naši akreditovani treneri, prenosimo našim kupcima, inženjerima i studentima, kako bi stekli parktično znanje, obuku i sertifikaciju vezano za ABB opremu koju koriste. Ovo je jedini ovakav centar u jugoistočnoj Evropi i njegovim uspehom pokazujemo koliko ulažemo u znanje i koliko ćemo nastaviti da ulažemo i u budućnosti“, istakao je Aleksandar Ćosić, direktor kompanije ABB u Srbiji.

Izvor: ABB Srbija

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti