Sutra protest u Požarevcu: Suncokret nikako ispod 700 evra za tonu

Foto-ilustracija: Unsplash )Jordan Cormack)

Udruženje poljoprivrednika „Stig“ koje okuplja poljoprivrednike Braničevskog okruga sutra (9. avgusta) definitivno organizuje protest.

Kako je za Agroklub potvrdio Nenad Milenković iz ovog Udruženja, nezadovoljni ratari krenuće ujutru u devet časova iz Bratinca, da bi oko 11 časova usledila blokada na Moravskom mostu na ulasku u Požarevac.

„Proći će se kroz centar grada kolonom od oko 200 traktora“, kaže Milenković za Agroklub.

Podsetimo, glavni razlog protesta je cena suncokreta, između ostalih problema koje postoje u našoj poljoprivredi.

„Žetva suncokreta je na pragu, i svaki dan može da počne. Najniža cena ispod koje ne idemo je 700 evra po toni“, rekao je Milenković.

Kako je nedavno pisao Agroklub, odluka za protest doneta je zbog sastanka sa predstavnicima ministarstva koji nije urodio plodom. Kako je ranije rekao za Agoklub predsednik ovog Udruženja Nedeljko Savić, „sve je ostalo u mestu, nije se desio ni milimetar pomaka“.

Takođe, paralelno sa ovim, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije najavila je protest na teritoriji cele zemlje sa početkom u 12 časova i jedan minut.

Kako su naveli u svom saopštenju, razlog je „ponižavajuće i očajno stanje u agraru Republike Srbije i ćutanje institucija na isto“.

Izvor: Agroklub

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti