Sutra počinje novi krug eko kviza „Prljavo ili čisto – nije isto”

Foto: beograd.rs

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” i u školskoj 2017/2018. godini organizuje eko-kviz na temu „Prljavo ili čisto – nije isto” za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola.

Svečano otvaranje nove sezone eko-kviza održaće se u petak, 17. novembra, sa početkom u 10 časova u prostorijama Direkcije JKP „Gradska čistoća” u Ulici Mije Kovačevića 4. Toga dana takmičiće se osnovne škole „Stevan Sremac” (Palilula), „1300 kaplara” (Zvezdara), „Bora Lazić” (Vlaška) i „Drinka Pavlović” (Stari grad).

Cilj eko-kviza je podizanje nivoa svesti osnovaca o značaju životne sredine i nivoa informisanosti o reciklaži i ekologiji. Takmičenja će biti održavana petkom u popodnevnim časovima u prostorijama Direkcije JKP „Gradska čistoća” u Ulici Mije Kovačevića 4. Ispred svake škole nastupa ekipa od četiri člana i to po jedan učenik petog, šestog, sedmog i osmog razreda. Prvoprijavljene osnovne škole su u obavezi da u određenom roku pre početka realizacije kviza dostave po deset pitanja i tačnih odgovora za svaki od razreda iz oblasti reciklaže, zaštite životne sredine i ekologije.

Za najbolje učesnike eko-kviza JKP „Gradska čistoća” obezbedilo je vredne nagrade, a najbolja škola predstavljaće grad Beograd na narednom republičkom takmičenju koje će se održati u maju 2018. godine.

izvor: beograd.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti