Sutra će biti organizovana prolećna sadnja u Vrtu Dragoljuba Bakića

Foto: Udruženje ,,Bela Čaplja“

Pre nekoliko dana obežen je Međunarodni dan šuma, a u tom duhu u Beogradu će se i završiti ova nedelja. U subotu 25. marta na području Bare Reve, na kojem se trenutno nalazi deponija, postaviće se temelji Beogradskom dunavskom parku.

Udruženje ,,Bela Čaplja’’, jedan od ogranizatora događaja, poziva sve građane da im se u subotu pridruže na ovoj lokaciji. Naime, biće organizovana sadnja drveća u vrtu koji je simbolično poneo naziv pokojnog arhitekte Dragoljuba Bakića, za kojeg iz Udruženja kažu da je ostavio neizbrisiv trag u našoj prestonici.

Deo sadnica biće doniran, a za ostale sadnice koje su nabavljene ’’na veresiju’’ biće postavljena kutija u koju će moći da se ubaci donacija.

Kako se navodi, na ovom području trenutno se nalazi građevinski otpad, a cilj je da se njegovom revitalizacijom ono pretvori u slobodnu zelenu zonu za građane.

Iz udružena upozoravaju da je teren loš, zbog otpada koji se nalazi na njemu, zbog čega bi iskopavanje rupa i sadnja mogli da budu otežani. Ipak sav alat biće obezbeđen, te uz volju i dobro raspoloženje ništa nije neizvodljivo.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti