Studentsko takmičenje GoGreen – prijavi svoju smelu ideju

Foto: Represent

Priznata kao najodrživija korporacija na svetu, Schneider Electric, lider u digitalizaciji upravljanja energijom i automatizaciji, sa svojim globalnim partnerom, kompanijom AVEVA, objavila je poziv za takmičenje Go Green za timove studenata iz celog sveta, uključujući i Srbiju.

Glavna nagrada za pobednički tim globalnog Schneider Go Green takmičenja je 10.000 evra. Učesnici mogu da računaju na podršku mentora iz kompanija Schneider Electric i AVEVA, a najistaknutiji od njih – i ponude za posao u kompanijama organizatorima.

Studenti mogu da prijave radove na platformi https://gogreen.se.com/ i odmere svoje znanje sa kolegama sa svih meridijana. Rok za prijavu je najkasnije 15. februar, a svi uslovi konkursa navedeni su na platformi. Studentski timovi sada mogu da biraju jednu od pet kategorija takmičenja:

  • Pristup energiji
  • Kuće budućnosti
  • Lanac snabdevanja budućnosti
  • Električne mreže budućnosti
  • Dekodiranje budućnosti

Na prethodnom Schneider Go Green takmičenju prvi prolazak Srbije u Evropsko finale doneli su Milorad Stojanović i Dora Balog, studenti biomedicinskog inženjerstva na Fakultetu tehničkih nauka, sa svojom Breathe Energy Harvesting inovativnom idejom. Oni su pobedili na regionalnom takmičenju za Jugoistočnu Evropu i na Evropskom finalu su osvojili treće mesto. Pored toga, Milorad i Dora stiču stručnu praksu u Schneider Electric Hub-u u Novom Sadu, što im pruža priliku da nadograde svoje znanje i steknu nova iskustva.

Izvor: Represent

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti