Studenti iz Srbije pobednici takmičenja „Ekotrofelija“ u Parizu

Foto: Vlada Republike Srbije

Studentski tim Akademije strukovnih studija Beograd sa odseka Visoke hotelijerske škole odneo je pobedu na evropskom takmičenju „Ekotrofelija“ u Parizu, navodi se u saopštenju Vlade.

Međunarodni žiri je za pobednike proglasio tim iz Srbije „Rooftop“, a  njihov „Beetscuits“ – organski ekstrudirani snek proizvod od bezglutenskih žitarica i tropa cvekle proglašen je za najbolji.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa studentima koji su proglašeni za najbolji tim među 15 evropskih timova poznatih univerziteta iz najrazvijenijih evropskih država, pri čemu su članovi tima iz Srbije bili i najmlađi učesnici.

“Prikazali ste Srbiju kao inovacionu destinaciju u oblasti hrane, a vaš proizvod je naša zemlja u malom, naveo je on i poručio studentima da su oni promoteri srpskog znanja i veština. Vi ste dokaz koliko je važna podrška Ministarstva, a posebna zahvalnost pripada i vašoj mentorki Ani Kalušević, koja je pravi primer nastavnika”, rekao je Ružić.

Studentski tim „Rooftop“ činili su Anastasija Spasojević, Magdalena Sekulić, Nina Sinđelić i Stefan Terek, inače, pobednici desetog nacionalnog studentskog takmičenja u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda u organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti