STOP SHOP ritejl parkovi u celoj Srbiji nude punjače za električna vozila

Foto: STOP SHOP

Vlasnici električnih automobila i plug-in hibrida sada mogu jednostavno da napune svoja vozila u svim STOP SHOP ritejl parkovima u Srbiji. Mreža savremenih električnih punjača postavljena je u saradnji STOP SHOP ritejl parkova i kompanije Charge&GO, lidera u razvoju elektromobilnosti u Srbiji.

STOP SHOP je prvi brend na tržištu Srbije u segmentu maloprodaje koji je EV punjačima pokrio ceo portfolio. Punjači snage od 20 do 120 kW instalirani su na 14 STOP SHOP lokacija: u Čačku, Lazarevcu, Nišu, Požarevcu, Vršcu, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Borči, Smederevu, Subotici, Leskovcu, Šapcu, Somboru i Zaječaru.

„Promovisanje obnovljive energije je važan element ka dostizanju našeg cilja smanjenja emisija. Mreža EV punjača je neophodna za razvoj e-mobilnosti i za šire usvajanje električnih vozila. Imajući to u vidu, želeli smo da našim posetiocima na svim lokacijama u Srbiji ponudimo mogućnost da jednostavno dopune svoje električne automobile tokom kupovine. Nastavićemo da širimo naše usluge ka čistoj i održivoj budućnosti“, kaže Maja Marić, menadžerka operacija u CPI Property Group.

Pročitajte još:

Foto: STOP SHOP

Ova inovativna usluga je još jedan korak u nastojanjima kompanije da ponudi moderno i ekološko iskustvo kupovine. Svi STOP SHOP objekti u Srbiji imaju takođe pametne solarne klupe sa punjačima za telefone, besplatnim bežičnim internetom, kao i informacijama o vremenu i kvalitetu vazduha. Osim toga, kompanija je nedavno postavila 2.414 fotonaponskih solarnih panela na krov STOP SHOP-a u Požarevcu za proizvodnju zelene energije i smanjenje emisije CO2.

Kompanija je član Saveta za zelenu gradnju Srbije (SGBC), organizacije koja se zalaže za promovisanje održivih rešenja u građevinarstvu. Takođe, kompletan STOP SHOP portfolio u Srbiji poseduje BREEAM sertifikate sa najvišim ocenama za održivi dizajn.

STOP SHOP je jedan od vodećih brendova kompanije IMMOFINANZ, najvećeg operatera ritejl parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Podsetimo, od poslednjeg kvartala 2022. godine IMMOFINANZ je deo korporacije CPI Property Group koja je takođe odgovorna za lokalno upravljanje parkovima STOP SHOP-ova na tržištu Srbije.

Izvor: STOP SHOP

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti