Stabilna proizvodnja uglja iz Kostolca tokom zime

kostolac

Na sastanku koji je održan između tehničkog menadžmenta TE „Kostolac“ i Direkcije za proizvodnju „Elektroprivrede Srbije“ rečeno je da je ova termoelektrana spremna za proizvodnju uglja za predstojeću zimu.

Zalihe TE „Kostolac“ trenutno iznose oko 2,5 miliona tona uglja, a na deponiji se nalazi još oko 400 hiljada tona uglja. Do kraja zime biće iskopano još 2,5 miliona tona uglja, a do kraja godine i oko milion tona uglja koji se nalazi ispod mulja.

Direktor Direkcije za proizvodnju uglja gospodin Goran Horvat izjavio je da će do kraja marta 2015. godine na kopovima TE „Kostolac“ biti proizvedeno 4,5 miliona tona uglja, tako da će zimski period biti stabilan što se tiče snabdevanja ovim energentom.

Inače, u TE „Kostolac“ trenutno su u pogonu tri bloka ove elektrane ukupne snage oko 650MW, a do kraja godine biće revitalizovan i blok B. Ukupna proizvodnja električne energije u prvih 10 meseci ove godine iznosila je oko 3,2 miliona Mwh, a dnevno se na kopovima u Kostolcu iskopa oko 21 hiljada tona uglja.

Sandra Jovićević

foto: te-ko.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti