Srpske kompanije i ove godine na Gulfood-u

Foto-ilustracija: Pixabay

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije peti put zaredom organizuju učešće i predstavljanje srpskih kompanija na najvećoj i najznačajnijoj specijalizovanoj izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu Golfskog zaliva „GULFOOD“ (www.gulfood.com), koja će se održati u Dubaiju od 13. do 17. februara.

Posetioci sajma „Gulfood“, potencijalni poslovni partneri, uvoznici i distributeri, moći će da se upoznaju sa širokim asortimanom najkvalitetnijih srpskih proizvoda od svežeg i prerađenog, smrznutog, pasterizovanog i konzerviranog voća i povrća, mlečnih proizvoda, smrznute i dimljene ribe i morskih plodova, proizvoda na bazi tartufa, ajvara, meda, supa, začina, čajeva, voćnih sokova i kašastih voćnih nektara, kvalitetnih voćnih džemova i marmelada.

 „GULFOOD“  se održava na 100.000m², a godišnje ga poseti preko 70.000 posetilaca iz oko 100 zemalja.

U okviru prezentacija poslovnih programa planirani su susreti proizvođača, izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.

Posetioci sajma uglavnom su predstavnici maloprodajnih lanaca i uvoznici, više od polovine ih je sa Srednjeg istoka, oko 20 procenata iz Azije, 10-tak iz iz Afrike, dok je nešto manji procenat posetilaca  iz Evrope i Amerike.

Srpske kompanije prehrambenog sektora promovisaće proizvodne programe i izvozne potencijale u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena rezervisanoj za nacionalne paviljone. Ove godine registrovano je 4.000 izlagača iz 120 zemalja sveta, a pored Srbije u okviru nacionalnih paviljona predstaviće se kompanije iz Italije, Francuske, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Španije, Holandije, Kipra, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske, Tunisa, Saudijske Arabije, SAD, Kanade, Brazila, Perua, Meksika, Indije, Egipta i Japana.

Izvor: Privredna komora Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti