Sredstva za uređenje Regionalne deponije Mošćanica – Zenica

 

Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma
Foto: Federalno ministarstvo zaštite životne sredine i turizma

Federalna ministarka zaštite životne sredine i turizma Edita Đapo danas je sa direktorom Regionalne deponije Mošćanica – Zenica Emirom Zukićem potpisala Ugovor o sufinansiranju u iznosu od 225.000 KM.

Sredstva su dodeljena putem javnog poziva objavljenog u skladu sa Odlukom Vlade FBiH u okviru Akcionog plana Strategije okoliša, a iz programa Podrška regionalnim centrima za upravljanje otpadom i regionalnim sanitarnim deponijama za upravljanje komunalnim otpadom u Federaciji BiH.

Ovim sredstvima će Regionalna deponija MošćanicaZenica sufinansirati nabavku i instaliranje uređaja za prečišćavanje deponijskog filtrata.

Ministarka Đapo je naglasila da je jedan od prioriteta ovog ministarstva podrška, unapređenju rada i funkcionisanja regionalnih deponija.

– Naš cilj je da unapredimo sistem upravljanja otpadom i da relevantno zakonodavstvo i praksu zbrinjavanja otpada uskladimo s legislativom i standardima Evropske unije, kazala je federalna ministarka Edita Đapo, saopšteno je iz Federalnog ministarstva zaštite životne sredine i turizma.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti