Sprečen krivolov u Nacionalnom parku Skadarsko jezero

Služba zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero u saradnji sa Sportsko – ribolovnim klubom Podgorica u proteklih 15 dana zatekla je u vršenju nelegalnog izlova ribe četiri lica.

Foto: JP Nacionalni parkovi Crne Gore

U istom periodu privremeno su oduzeta dva plovila, dva vanbrodska motora, električna sonda, električni pretvarač i akumulator, 14 mreža i pari sa 80 udica.

Podsećamo da je između Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore i Sportsko – ribolovnog kluba Podgorica potpisan Sporazum o saradnji, kako bi kroz zajedničku, ali i saradnju sa drugim subjektima, radili na efikasnijoj zaštiti ribljeg fonda i suzbijanju svih oblika nelegalnih aktivnosti na prostoru NP Skadarsko jezero.

Pored aktivnosti na sprečavanju nelegalnog izlova ribe zaposleni u Službi zaštite, u saradnji sa inspektorima Odseka za inspekciju turizma, procesuirali su 17 prijava zbog nelegalog prevoza turista u NP Skadarsko jezero.

Služba zaštite NP Skadarsko jezero redovno obavlja kontrolu prostora i u saradnji sa drugim subjektima doprinosi očuvanju i zaštiti prirodnih i kulturnih vrednosti parka.

Građani ovoj službi mogu prijaviti sve nezakonite aktivnosti na broj 067/424-318.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti