Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini Ministarstva na 16. glavnoj skupštini IMPEL-a

Foto: ekologija.gov.rs

Na 16. Generalnoj Skupštini Mreže Evropske unije za sprovođenje i primenu prava životne sredine (European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law) – IMPEL, održanoj od 6. do 7. decembra 2107. godine u Talinu, Ministarstvo zaštite životne sredine, Sektor za nadzor i predostrožnost u životnoj sredini, po prvi put je uzelo učešće u radu skupa kao punopravni član.

Na ovogodišnjoj Generalnoj Skupštini, kojom je zvanično obeleženo i 25. godina postojanja IMPEL mreže, prisutni su ukratko upoznati sa aktivnostima inspekcije za zaštitu životne sredine Ministarstva. Prezentovano je učešće inspekcije u radu regionalnih radionica iz oblasti zaštite prirode, IPPC, upravljanja otpadom, zaštiti voda i aerozagađenju. Dan uoči Generalne Skupštine održan je redovan sastanak nacionalnih koordinatora, na kome je takođe prikazan rad inspekcije za zaštitu životne sredine.

Uključivanje u rad IMPEL mreže omogućava, između ostalog, direktnu podršku i razmenu iskustava sa zemljama Evrope i od izuzetnog je značaja za rad inspekcije za zaštitu životne sredine u svrhu ostvarivanja standarda uspešnosti i napretka.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti