Prezentacija resornog ministarstva u Kruševcu

Foto: krusevac.rs

U organizaciji Udruženja građana „Kruševački ekološki centar“ održana je prezentacija aktivnosti i planova rada Ministarstva zaštite životne sredine Rasinskog okruga.

Na skupu je rečeno da Ministarstvo zaštite životne sredine kao novoosnovano Ministarstvo pred sobom ima velike zadatke. Pre svega, presek stanja u oblasti ekologije, detektovanje problema, a nakon toga i njihovo rešavanje. U tom kontekstu, vrlo je važna saradnja sa lokalnim samoupravama i ova poseta Kruševcu doprineće boljem sagledavanju situacije na terenu i korišćenju prikupljenih informacija u svrhu izrade opšteg plana Ministarstva, naglasio je državni sekretar Ivan Karić. Najčešći problemi koji se sreću u skoro svim opštinama su: deponije i nekompetentno upravljanje otpadom, zagađenje i saniranje otpadnih voda, loš kvalitet vazduha, a kao jedan od najvažnijih zadataka potencira se energetska tranzicija sa čvrstih na obnovljive izvore energije.

Na skupu je bilo reči i o klimatskim promenama, a prezentovan je i konkurs u okviru projekta Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“.

izvor: krusevac.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti