Saznajte kako napreduje gradnja dalekovoda od Pančeva do Rumunije (FOTO)

Foto: EMS

Vršilac dužnosti direktora EMS AD Jelena Matejić je sa predstavnicima poslovodstva i izvođača radova prošle nedelje obišla lokacije na kojima se podižu stubovi budućeg dvostrukog 400 kV interkonektivnog dalekovoda od Pančeva do rumunske granice.

Radovi teku planiranom dinamikom i na trasi se mogu videti prvi kompletno montirani noseći stubovi dalekovoda koji će povezivati prenosne sisteme Srbije i Rumunije.

Jelena Matejić je prilikom obilaska stuba broj 13, na lokaciji gde je u martu prošle godine svečano obeležen početak radova, izrazila zadovoljstvo načinom na koji napreduje ovaj projekat koji ima veliki značaj za elektronergetske sisteme Srbije i okruženja i koji je deo Transbalkanskog koridora za prenos električne energije. Stub 13 je u potpunosti podignut, a predstavnici poslovodstva EMS AD obišli su i radove na podizanju stubova 30 i 31.

Dužina dalekovoda na teritoriji Republike Srbije iznosi 68 kilometara i na njoj će biti postavljena 203 dalekovodna stuba. Završetak radova i puštanje dalekovoda u probni rad očekuje se krajem 2017. godine.

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti