Sastanak povodom raspisanog konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja

ribarska-podrucja eko minpolj

U četvrtak 24. decembra 2015. godine održan je sastanak između predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i učesnika Konkursa za ustupanje na korišćenje ribarskih područja.

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine gospođa Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je da je osnovni smisao i svrha Zakona koji je donet 2015. godine održivo upravljanje ribljim fondom. Kako je navela, riblja područja su definisana kao privredni resurs koji se poverava korisnicima ribarskih područja na bazi ugovora o ustupanju ribarskog područja i nakon javnog konkursa, a čime se između Republike Srbije i korisnika uspostavlja obligacioni pravni status. Gospođa Bogosavljević Bošković je dodala da riblji fond predstavlja dobro od opštog interesa u vlasništvu države i nacionalno blago.

Na skupu je rečeno da je ovo prvi put da se sa zainteresovanim stranama otvoreno razgovara o svim bitnim stvarima koje su vezane za konkurs.

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je 19. novembra 2015. godine Javni konkurs za ustupanje na korišćenje ribarskih područja.

Sandra Jovićević

foto: eko.minpolj.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti