Saradnja sa Belgijom u energetskom sektoru

Foto: Vlada Srbije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Kraljevine Belgije u Srbiji Kunom Adamom o mogućnostima saradnje dveju država u energetskom i sektoru rudarstva.

Mihajlović je upoznala ambasadora sa planovima i projektima ministarstva na čijem je čelu, i izrazila uverenje da saradnja Srbije i Belgije u ovoj oblasti može biti bolja.

Ona je navela da resorno ministarstvo priprema izmenu tri važna zakona – o energetici, rudarstvu i energetskoj efikasnosti, kao i potpuno novi zakon o obnovljivim izvorima energije.

Naš cilj je da stvorimo povoljno poslovno okruženje za nove investicije, povećamo energetsku efikasnost i više koristimo obnovljive izvore energije, objasnila je Mihajlović i dodala da je jedan od prioriteta i reforma javnih preduzeća u cilju njihovog efikasnijeg poslovanja.

Ambasador je, ocenivši da ima prostora za unapređenje bilateralne saradnje u sektorima rudarstva i energetike, poručio da je Belgija zainteresovana za energetski sektor i da će podržati Srbiju kada je proces evrointegracija u pitanju, odnosno otvaranje Poglavlja 15, koje se odnosi na energetiku.

Izvor: Vlada Srbije

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti