Šabačko selo Grušić bušenjem dubinskog bunara rešava pitanje vodosnabdevanja

 

Foto: Pixabay.com

U Mesnoj zajednici „Grušić“, u centru sela, počelo je bušenje dubinskog bunara.

Bušenje dubinskog bunara i kupovina potrebnih priključaka i pumpe je projekat za koji su glasali meštani ovog sela, na prvom neposrednom izjašnjavanju prošlog decembra.

Za te namene opredeljeno je 900.000 dinara.

Sa kopanjem bunara biće obezbeđena voda za navodnjavanje njima i napajanje stoke, ali će biti rešeno i pitanje vodosnabdevanja škole i Doma kulture u ovoj mesnoj zajednici.

Prema rečima Milisava Tomića, meštanina Grušića, zahvaljujući odluci Grada Šapca da sredstava prikupljena od poreza na imovinu vrati mesnim zajednicama na korišćenje, stanovnici Grušića su dobili mogućnost da taj novac ulože u kopanje bunara.

– Trenutno nam je kopanje bunara prioritet. Veoma nam je važno što ćemo obezbediti da škola dobije priključenje na vodu i što će naša deca imati zdravu, pijaću vodu. Pored snabdevanja vodom škole i Doma kultura, moći ćemo i da navodnjavamo njive, rekao je Tomić.

On je dodao da je u planu da se sličan bunar probuši i na drugom delu sela, kako bi se omogućilo vodosnabdevanje svih meštana Grušića.

Za 900.000 dinara, od povraćaja poreza na imovinu, obezbeđeno je kopanje dubinskog bunara, pumpa, priključak na struju i troškovi geometra.

Na ovogodišnjem neposrednom izjašnjavanju Mesna zajednica „Grušić“ raspolagaće sa 1,7 miliona dinara.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti