Uskoro rešenje za problem vodosnabdevanja u naselju Ritopek

Foto-ilustracija: Pixabay

Dugogodišnji problem vodosnabdevanja stanovnika beogradskog naselja Ritopek uskoro će biti rešen, navodi se na sajtu Grada Beograda.

Kako navodi gradonačelnik Beograda Zoran Radojčić, počinje realizacija projekta od velikog značaja kojim će se rešiti višedecenijski problemi žitelja Ritopeka u vodosnabdevanju i dodao da je reč o izvođenju radova na izgradnji novih hidrotehničkih objekata i vodovodne mreže u ovom naselju u opštini Grocka.

„Kapitalni projekat koji građani Ritopeka čekaju više decenija otpočinjemo postupkom javne nabavke, a na osnovu sporazuma koji je uobičajeno sprovela Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, rekao je gradonačelnik.

On navodi da su u sastavu Komisije za sprovođenje javne nabavke bili i predstavnici Gradske uprave, a u ovom momentu saglasnost je data za prvu fazu izvođenja radova.

„U okviru posete opštini Grocka, sa predsednikom opštine razgovarao sam o izazovima sa kojima se suočavaju njeni građani. Veoma sam zadovoljan što posle mnogo vremena na dobrobit stanovnika Ritopeka rešavamo ovo važno pitanje“, istakao je Radojičić.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti