Rekonstrukcije u naselju Pinosava

Foto: Grad Beograd

Predsednik gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i članica Veća ove opštine Ivana Tomić Ilić razgovarali su sa meštanima Pinosave u novoizgrađenoj zgradi mesne zajednice o problemima i vidovima unapređenja života stanovnika ovog podavalskog naselja, saopšteno je iz Opštine Voždovac.

Jedno od pitanja upućenih rukovodstvu ove opštine bila je rekonstrukcija škole u Pinosavi, a prema Savićevim rečima, početak radova se očekuje na proleće 2020. godine.

„Opština Voždovac je mapirala i popisala ulice u kojima nedostaje sekundarna mreža. Projekat je urađen i predstoji obezbeđivanje finansijskih sredstava“, rekao je Savić.

Razgovaralo se i o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sekundarne kanalizacione mreže.

Od 2014. godine u Pinosavi je izgrađen potpuno novi objekat mesne zajednice, kompletno je rekonstruisana Ulica 3. nova, a asfaltirane su 2. nova, 5. nova, 6. nova, 7. nova i 10. nova prvi deo.

Foto: Wikipedia/Jim Greenhill

Takođe, rekonstruisana je vodovodna mreža u dužini od 400 metara i postavljeno je pet novih autobuskih stajališta, od kojih je jedno „pametno”.

U isturenom odeljenju OŠ „Vasa Čarapić” sređen je parket u učionicama i postavljena je ograda oko školskog terena, kao i trotoar u dužini od 150 metara.

„Izabrani smo da štitimo interese građana i stoga nam je cilj da u plan za sledeće godine uvrstimo ono što nam vi u Pinosavi predložite. Opština Voždovac će nastaviti direktnu komunikaciju sa građanima Pinosave, kako bi što pre bili rešeni svi komunalni i infrastrukturni problemi“, poručio je Aleksandar Savić.

Izvor: Grad Beograd

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti