Regionalnom centru za upravljanje otpadom u Ubu pridružile se još četiri lokalne samouprave

Foto-ilustracija: Freepik (frimufilms)

Četiri lokalne samouprave – Loznica, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, pridružile su se Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Eko – Tamnava“, što znači da će se u ovom centru, kad bude izgrađen, zbrinjavati otpad na savremen način za ukupno 15 gradova i opština.

Lokalne samouprave pridružile su se jednom od najvećih kapitalnih zelenih projekata u Srbiji – izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kaleniću kod Uba, čiji se početak očekuje u narednom periodu.

Na toj lokciji biće izgrađena i kompletna prateća infrastruktura koja obuhvata transfer stanice, reciklažne centre, postrojenje za biološki tretman otpada i druge objekte neophodne za rešavanje jednog od najvećih ekoloških problema Srbije – neadekvatnog upravljanja otpadom.

Pročitajte još:

Realizacijom projekta sistemski će biti rešen problem upravljanja otpadom za građane Uba, Valjeva, Osečine, Lajkovca, Mionice, Ljigu, Koceljeve, Vladimiraca, Barajeva, Lazarevca i Obrenovca, a od danas i za građane Krupnja, Malog Zvornika, Loznice i Ljubovije. Svih 15 lokalnih samouprava zbrinjavaće otpad na savremen način, čime će se unaprediti kvalitet života građana građana koji tu žive.

Ugovori o pridruživanju potpisani su sa direktorom Regionalnog centra „Eko – Tamnava“ Zoranom Petrovićem, u prisustvu ministarke Irene Vujović. Potpisali su ih gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednici opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija, Ivan Isailović, Zoran Jeftić i Milan Jovanović.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti