RE-Source Croatia HUB 2024. održaće se u martu

Foto-ilustracija: Freepik (pvproductions)

II Regionalna konferencija RE-Source Croatia HUB 2024. posvećena razvoju PPA ugovora, biće održana 15.3.2024. godine u Hotelu Sheraton u Zagrebu, u okviru organizacije Obnovljivih izvora energije Hrvatske (OIEH) kao nosilac RE-Source platforme za Hrvatsku i region.

Konferencija je značajan događaj za firme koje teže da osiguraju dugotrajno i stabilno snabdevanje električnom energijom, uz predvidive troškove struje.

U situaciji kada izgradnja sopstvene elektrane za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora nije moguća zbog različitih faktora poput nedostatka vremena, stručnog znanja ili finansijskih sredstava, postoji alternativno rešenje. Zainteresovane firme mogu potražiti proizvođače energije iz obnovljivih izvora i sklopiti ugovore o kupovini električne energije, poznate kao PPA ugovori. Pomenuti ugovori su mnogobrojnim firmama omogućile da osiguraju do 100 odsto svojih energetskih potreba po fiksnim otkupnim cenama za duži vremenski period, čime se firme štite od budućih povećanja cena električne energije.

Prošlogodišnja konferencija RE-Source 2023. Zagreb okupila je preko 350 učesnika na ovu temu i dokazala da ključ zelene tranzicije leži upravo u razvoju PPA ugovora.

Novost ove regionalne konferencije su B2B susreti za koje je osiguran poseban prostor. B2B susreti pružaju jedinstvenu priliku kupcima obnovljive energije i proizvođačima čiste energije da se povežu kako bi osigurali energetske potrebe.

 Program konferencije i ostale informacije možete pronaći OVDE.

Energetski portal

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti