Razvoj održivog sistema otpada prioritet Ministarstva zaštite životne sredine

Foto: ekologija.gov.rs

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je 5. konferenciju Nacionalne asocijacije čistoće Srbije (ASWA) koja se održava na Srebrnom jezeru. Ovom prilikom ministar Trivan je naglasio da će upravo jedan od najvažnijih prioriteta novormiranog ministarstva biti izgradnja i razvoj održivog sistema upravljanja otpadom u našoj zemlji i da je saradnja svih aktera na ovim pitanjima od presudnog značaja.

Komunalna preduzeća koja se bave sakupljanjem, transportom i preradom otpada imaće punu podršku ministarstva u podizanju znanja o savremenim tehnologijama prerade otpada na viši nivo kao i pomoć u rešavanju svakodnevnih problema sa kojima se susreću u svom poslovanju, rekao je ministar Trivan i dodao da će ministarstvo na čijem je čelu izgraditi čvršće i tešnje veze sa komunalnim preduzećima i Nacionalnom asocijacijom čistoća Srbije.

Srbija u narednom periodu mora značajno da unapredi oblast upravljanja otpadom i na ostvarivanju tog cilja Ministarstvo će zajedničkim snagama raditi sa Nacionalnom asocijacijom i preduzećima koja posluju u ovoj oblasti. Svi zajedno moramo podići svest naših građana o značaju zdrave životne sredine, istakao je ministar Trivan.

Konferencija je okupila veliki broj predstavnika komunalnih preduzeća iz naše zemlje koja se bave održavanjem higijene i uklanjanjem otpada.

izvor: ekologija.gov.rs

Sandra Jovićević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti