Razmatran izveštaj o radu Štaba za vanredne situacije AP Vojvodine

 

Foto: Vlada AP Vojvodine
Foto: Vlada AP Vojvodine

Pokrajinski štab za vanredne situacije održao je juče redovnu sednicu, kojoj je predsedavao komandant Štaba, potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević.

Na dnevnom redu sednice pre svega je razmatran izveštaj o radu Štaba za 2017. godinu.

U sveobuhvatnom dokumentu je istaknuto, da je Štab u 2017. godini radio u punom kapacitetu, te da je blagovremeno reagovao u svim situacijama kada je to bilo neophodno.

To se posebno odnosi na početak godine koji je obeležen izuzetno niskim temperaturama, kao i situacijom kada je grad Vršac i naseljena mesta zadesila poplava.

Tokom rada u protekloj godini, Štab je redovno komunicirao i koordinirao aktivnosti sa svim relevantnim činiocima na polju zaštite i spasavanja, od Republičke vlade i republičkih organa, pa do redovne komunikacije sa svim lokalnim samoupravama u AP Vojvodini.

Članovi Štaba su usvojili i izveštaje nadležnih javnih preduzeća – „Vode Vojvodine“ i „Vojvodinašume“, o stanju spremnosti za sprovođenje odbrane od poplava, aktivnostima na održavanju i upravljanju vodnim objektima u sektoru zaštite od poplava, te o spremnosti zaštite od požara šuma.

Pokrajinski štab za vanredne situacije će punom dinamikom nastaviti svoj rad u 2018. godini, prema planu rada koji je usvojen na kraju 2017, s posebnim osvrtom na izazove koje nosi letnja temperatura.

Milisav Pajević

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti