Glasanje za projekte mladih: Super ste/smo/su

Erste Banka je pokrenula novi ciklus Superste programa u okviru kojeg će više stotina mladih ljudi biti u prilici da unapredi svoje znanje i veštine, a najuspešniji dobiti donacije za realizovanje planova u ukupnom iznosu od 5.100.000 dinara.

Foto: Superste.net (Fejsbuk)

Prvi deo programa je – Centrifuga, namenjena formalnim i neformalnim grupama koje žele da razviju društveno odgovorne projekte u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja. Deset najboljih timskih inicijativa biće nagrađene sa po 500.000 dinara za realizaciju projekata, dok će jedan projekat dobiti nagradu publike u vrednosti od 100.000 dinara. Program Centrifuga namenjen je formalnim i neformalnim grupama mladih kreativaca starosti od 16 do 35 godina koji žele da doprinesu razvoju društva u celini kao i svojih lokalnih zajednica. Prijavljivanje se odvija na interaktivnoj platformi Superste.net, na kojoj su i detaljne informacije.

Superste.net je platforma koja okuplja mlade, kreativne, hrabre i odlučne ljude kojima je potrebna podrška, znanje, resursi i saveti kako da svoje aktivističke ideje pretvore u realnost.

Superste.net inicijativa obuhvata različite društveno odgovorne aktivnosti Erste Banke i njenih partnera. To je, pre svega, izvor informacija, znanja i materijalnih resursa, prilika za promociju izuzetnih pojedinaca i grupa koje razvijaju društveno korisne projekte. Ako ste mladi, vredni i imate ideju za koju verujete da bi pomogla da se razvije vaša struka ili vaša zajednica, pratite Superste.net, pronađite konkurs ili neku drugu priliku i postanite deo naših programa.

Zato vas pozivamo da glasate za jedan od 40 projekata koji su ušli u polufinale i pružite svoju podršku mladima do 11. juna!

Prošlogodišnji pobednički projekti Centrifuge, koji se realizuju u sedam gradova Srbije su: Ptice na dlanu, Pedaliranje, Virtuelni vodič kroz Novi Pazar, Hacker Space, Klasika u poseti, (Re)Animacija spomenika, Radionice za majstorice, Dramimo zajedno, Operation: Youth Activationi VideoPark, dok je nagrada publike pripala projektu Čuvari prirode.

Detaljnije informacije o projektima nalaze se na portalu Superste.net.

Izvor: Boš Mingl

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti