Raspisan konkurs za sufinansiranje projekata energetski održivih farmi mlečnih krava

psemr

Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine AP Vojvodine raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za sufinansiranje realizacije projekta energetski održivih farmi mlečnih krava.

Kako je navedeno u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata, cilj konkursa je pružanje podrške ruralnom razvoju kroz povećanje energetske samostalnosti, smanjenje potrošnje energije na farmama, a time i troškova koji sve više opterećuju primarnu stočarsku proizvodnju.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju mogu se koristiti za sufinansiranje realizacije projekata korišćenja sistema za rekuperaciju toplote i sistema sa solarnim kolektorima u svrhu pripreme tople potrošne vode za potrebe proizvodnje i održavanja na farmama mlečnih krava. Pravo učešća imaju nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije AP Vojvodine registrovana za uzgoj goveda i proizvodnju mleka.

Ukupan iznos podsticajnih sredstava iznosi 25 miliona dinara, a maksimalan iznos sredstava koji može biti dodeljen po projektu je milion dinara.

Rok za podnošenje prijave je 20. april 2016. godine.

Više informacija možete pogledati na sledećem linku.

foto: psemr.vojvodina.gov.rs

slični tekstovi

komentari

izdvojene vesti